dvhHistorie van DVH-Amstelveen
Honk- en softbalvereniging De Vliegende Hollanders te Amstelveen, kortweg DVH-Amstelveen, is opgericht in 1962. Al meer dan 50 jaar is het de enige club voor honk- en softbal in Amstelveen. Gevestigd op het Sportpark ‘Sportlaan West’ is DVH een begrip in de stad en heeft het een rijke historie.

DVH is een bloeiende vereniging met meer dan 270 leden waarvan ongeveer 120 jeugdleden. De jeugd is het speerpunt van de vereniging en is snelgroeiend. Het doel is om in iedere leeftijdsklasse zowel bij de meisjes als de jongens minimaal één team actief te hebben. Er worden al jaren clinics gegeven op scholen en op de velden om de jeugd enthousiast voor de sport te krijgen.
 
Funkey in Amstelveen
Sinds 2015 organiseert DVH samen met de drie andere verenigingen op het sportpark het project ‘Funkey in Amstelveen’. Hiermee leren 3.400 kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar op een speelse manier beter te bewegen. De clinics zijn gebaseerd op rugby, voetbal, hockey en honk- en softbal. Partners in dit tweejarige project zijn Gemeente Amstelveen, Sportbedrijf Amstelveen en de vier betreffende bonden.

Sportief doet DVH het goed. Zo zijn er vele talentvolle honkballers voortgebracht die het tot het hoogste niveau hebben geschopt. De dames softbal heeft jaren op hoog landelijk niveau gespeeld. De mannen softbal doen sinds 2008 mee in de hoogste klasse en pakten daar in 2010, 2011 en 2013 het landskampioenschap. In 2014 was daar zelfs de winst in het toernooi om de European Super Cup. Een unieke prestatie dat nooit eerder vertoond is in Nederland.

Dit toernooi werd georganiseerd door DVH en vond plaats op de velden van DVH.
In het jubileumjaar 2012 werd een ander groot internationaal toernooi georganiseerd door DVH: het Europees Kampioenschap Men’s Fastpitch Softball voor landenteams. Een hoogtepunt in het 50-jarige verjaardagsjaar. Slagroom op de cake was de knappe zilveren medaille van Nederland.